Skeppshandlingar

Skeppshandlingar är de handlingar som rör båten.

Alla skeppshandlingar bör, om möjligt, finnas ombord i original samt i flera kopior varav några gärna får vara inplastade för att tåla fukt. Men också på papper, utskrivna på laserskriva och då gärna i färg, som kan delas ut och ges bort då så krävs. Att ha kopior elektroniskt kan vara lämpligt om möjligt. Och gärna också med kopior hos landkontakten som kan postas eller mailas vid behov.

Loggbok

Skepp skall föra loggbok. För övriga båtar är det mer frivilligt. Men i händelse av en olycka/incident är det alltid mycket bra att ha en loggbok där allt har noterats ner - även om det sker i efterhand.

Många tycker också att det i efterhand är mycket trevligt att kunna gå tillbaka i äldre loggböcker och läsa om var man var, hur vädret var, vem man träffade och vad man gjorde.

Registreringsbevis


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Logga in med ditt användarkonto. | Skapa ett användarkonto. | Teckna ett abonnemang.

Förarintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s Förarintyg. | KoyMa Utsjöskepparintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s intyg för långfärdssegling - Utsjöskepparintyg. | KoyMa Astronomisk Navigation - Ett komplett utbildningsmaterial för Astronomisk Navigation.  | KoyMaSidan ändrades senast 2024-02-18 19:07 och är visad 1845 gånger.