Förvaring utomlands

Då man seglar längre bort än vad en svensk semester räcker till är det inte ovanligt att man vill lämna båten över den lokala vintern för att resa hem till Sverige. Alternativt att man seglar i etapper och åker hem för att jobba och tjäna ihop pengar för att segla en bit till.

En del lämnar sin båt i vattnet då den lämnas men vanligast är att den lyfts upp på land. Många hamnar erbjuder denna service. Prissättningen är ofta galen och det lönar sig ofta att maila och ringa runt och leta upp en hamn som erbjuder ett pris man vill betala.

Kontrollera nog innan båten lämnas vilka regler som gäller i det aktuella landet. Detta gäller främst tid som båten får vara i landet, hur moms hanteras, hur tull hanteras och vad säger försäkringen.


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Logga in med ditt användarkonto. | Skapa ett användarkonto. | Teckna ett abonnemang.

Förarintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s Förarintyg. | KoyMa Utsjöskepparintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s intyg för långfärdssegling - Utsjöskepparintyg. | KoyMa Astronomisk Navigation - Ett komplett utbildningsmaterial för Astronomisk Navigation.  | KoyMaSidan ändrades senast 2021-12-27 02:25 och är visad 1549 gånger.