Planering

För att lösa dessa övningsuppgifter på området planering krävs de utdrag av Reeds 2006 som finns bifogade med utbildningsmaterialet. Vid behov kan dessa skrivas ut under menyvalet Reeds2006?.

Övningsuppgifterna kräver också tillgång till övningssjökort 5055 för navigering och tillgång till ströminformation.


Något egentligt facit finns inte för dessa uppgifter då något "rätt" eller "fel" inte finns. Syftet med dessa uppgifter är att på egen hand göra planeringen, ta ansvar för den och sedan i elevgruppen diskutera den tillsammans med läraren.

Önskar man göra övningarna ytterligare realistiska kan man genomföra planeringen av dem som om de skulle göras utifrån den faktiska väderprognosen för exempelvis idag eller lektionsdagen.

Introduktion

På något magiskt vis har ni hamnat med er 9 meter (32 fot) långa segelbåt i Dover några dagar in i juli i nådens år 2006. Båten har ett djupgående på 1,5 meter. Den fungerar bra men är inte det snabbaste som går att segla - den gör 5 knop genom vattnet för segel. Motorn går bra men dieseltanken är liten så ni kan bara använda motorn för kortare sträckor. Även för motor gör den 5 knop genom vattnet. När det är grunt vill ni ha en säkerhetsmarginal på 1,5 meter.

Några frågor ni bör fundera på/besvara/lösa inför varje etapp;


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Logga in med ditt användarkonto. | Skapa ett användarkonto. | Teckna ett abonnemang.

Förarintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s Förarintyg. | KoyMa Utsjöskepparintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s intyg för långfärdssegling - Utsjöskepparintyg. | KoyMa Astronomisk Navigation - Ett komplett utbildningsmaterial för Astronomisk Navigation.  | KoyMaSidan ändrades senast 2023-03-21 15:02 och är visad 3201 gånger.